Atay.nl
 Home  Home
 Over ons  Over ons
 Bestuur  Bestuur
 Verslag  Verslag
 Projecten  Projecten 
 Help mee  Help mee
 Donateurs  Donateurs
 Vacature  Vacature

 <font color=C00000>Nieuws</font>  Nieuws
 Blogs  Blogs
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Links  Links
 Contact  Contact
 Sitemap  Sitemap
Stichting Atay heeft sinds 
01-01-2008 een ANBI bij de Belastingdienst. 
U kunt onze stichting opzoeken via: Belastingdienst
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws? Meld u zich hier aan.

Atay.nl - English Atay.nl - Turkce  home | sitemap | contact   

"Niet klagen, nooit de moed opgegeven, positief in het leven staan." Dat was het motto van Atay Saçan, 31 jaar jong en vol leven; een zorgzame vader en liefhebbende echtgenoot…

Nieuws (15)
DEC
24
Pelgrimeren is van alle culturen
 Geen reacties  5.329 keer gelezen

Pelgrimeren is een traditie die al eeuwen lang en in alle religieuze stromingen bestaat. Pelgrimeren is juist ook in deze tijd weer heel actueel. Het lijkt erop dat veel mensen in de drukte van ons bestaan weer de rust en inkeer van het pelgrimeren op zoeken. Wat doet dit pelgrimeren met je menszijn?

Sedat Çakir liep in 2007 als moslim de christelijke pelgrimsroute naar Santiago de Compostela; afgelopen jaar liep hij, vanuit zijn woonplaats Zandvoort, naar Istanbul. Zo legde hij een verbinding tussen het land waar hij nu woont en werkt en zijn geboorteland. In de islam is de belangrijkste pelgrimstocht de Hajj, naar de Ka’aba in Mekka. Sedat zal ons over zijn tochten en over de Hajj vertellen.

Monika Rietveld liep in 2005 vanuit Huizen en in 2007 vanuit Sevilla naar Santiago de Compostela. Vorig jaar bezocht zij in India pelgrimsplaatsen van verschillende religieuze stromingen en maakte een jaarlijks terugkerend soefi ritueel mee. In Oost-Tibet maakte zij het lopen van de kora mee, de ronde rond het klooster waar de gebedsmolens in gang worden gebracht.

In een dubbellezing vertellen Sedat en Monika over deze pelgrimservaringen. Daarbij zullen onder andere beelden van hun tochten vertoont. Henk Veerman interviewt hen na de pauze.

Sedat Çakir heeft een coaching en consultancy bureau. Hij liep voor het goede doel, de stichting Atay, die nier- en kankerpatiënten steunt. Sedat zet zich actief in voor het integratiebeleid.

Monika Rietveld werkt als vrijwilliger in verschillende projecten. Zij liep voor het goede doel, Be More, waarvoor zij ook als vrijwilliger in Zuid Afrika in een Aidskliniek werkte. Momenteel werkt zij o.a. mee aan the Abrahampath initiative.

Datum : Dinsdag 9 februari
Tijd : 20.00 – 22.00 uur
Plaats : Aula Scholengemeenschap Huizermaat
Monnickskampweg 7 te Huizen
Sprekers : Sedat Çakir en Monika Rietveld
Kosten : € 5,00

In verband met het inrichten van de zaal vragen wij u zich aan te melden via telefoonnummer 035-5268725 of vormingtoerusting@protestantshuizen.nl
Meer informatie kunt u vinden op de boekentafels in de kerken of op www.protestantshuizen.nl

André Brouwer, 22 december 2009


 24-12-2009 

Terug


Reacties

Geen reactie gevonden

Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :

Alle rechten voorbehouden 2015 | Home  |  Disclaimer